szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Tiltólistán: Ázsiai Lótusz

2011.05.04. 13:45 Tymi

Ekkorát kajában még nem csalódtam!

Tegnapi napon Móni barátnőmmel a Corvin Bevásárlóközpontban időztünk egy eseményen. Ebédidőben nem szerettünk volna messze menni, főleg hogy 10%-os kuponokat is kaptunk. A 2. emeleti gyorséttermek kínálatát végignézve egy kínaira, az Ázsiai Lótuszra esett a választásunk. Erősen befolyásolt minket a napi menü csábítása.

900 HUF-ért a következőket ajánlotta a tábla: édes-savanyú leves + egzotikus csirke + köret + saláta + zöldséges gombóc + desszert.

A pulton végignézve gusztusos, finom falatok, külön hűtőpult a desszerteknek, még sushi is volt a kínálatukban ( Igen, tudom, hogy a sushi japán, és nem kínai étel. De hát ugye a vevői igények mindent felülírnak.) A kiszolgálók ázsiai lányok. Az árak átlagosak. Lényeg a lényeg, hogy szimpatikus volt a hely.

Végül is ezt kaptuk:

Én kis butus megkérdeztem, hogy akkor desszertet én választhatok-e. (A pultban sült banán és tiramisu - újabb képzavar - kacsintgatott rám.) Ekkor kaptam a választ, hogy az a gombóc a desszert!

A kép további értelmezést is kíván.

Leves: Nem vagyok édes-savanyú fan, de az tuti, hogy több levesbetét kéne bele, ls nem ilyen ízűnek kellene lennie. Állagra zselés volt, ízre olyan, mint egy megolvasztott gumicukor kicsit megsózva. A csípős íz hova bújt el, nem tudom. Lehet a pultnál kellett volna extra chilit belerakni.

Saláta: Ez nincs a képen, ne is keressük! Csak savanyúságot találunk. Saláta = savanyúság?? Az én fejemben a saláta zöldségek felaprított halmazát jelenti. A csalamádét - vagy ehhez hasonlót - nem sorolom ide.

Egzotikus csirke: A rizs egy pöppet túlfőtt és minimális sót se látott soha. Mintha sushiba készült volna. A husi volt a leginkább ehető a menüből. Igazi kifőzdés mézes-mázos verzió.

Zöldséges gombóc: Egyet kaptunk, hát egyet kaptunk. Amúgy kettesével lehetett volna venni. Móni már csak a szagától is rosszul érezte magát. A zöldség fogalma itt egyenlővé vált a káposztával, ami nyomokban répát tartalmaz. Engem nagyim egyik főztjének köretére emlékeztetett, de annak is a rosszul sikerült verziójára. A gombóc helyesebb elnevezése káposztás gombóc lenne.

Desszert: Ez a kis gombóc, ami a csirke mellett és a csalamádé alatt bújik meg. Egy tányéron mindennel. Úgyis egy helyre megy! Móninak valami szürke volt a közepében, az enyémben pedig barack lekvár színű. Állagra nyúlós, sületlen tészta. Kicsit a mochira emlékeztetett, amit kisütöttek.

Tehát ide tilos menni:

Mivel az éhség nagy úr, és minket sem vet fel a pénz, amit ehetőnek találtunk, azt igyekeztünk beburkolni. Viszont ennek -nálam - kora este meg volt a böjtje...

Na de akkor hol együnk kínait, ázsiait?

A Corvinban akad más ázsiai is, esetleg tesztelhetjük őket. Kicsit messzebb nagyon tudom ajánlani a Papír Tigrist és Momotarot is. De véleményem szerint, mindenkinek megvan a maga bejáratott kínai kifőzdéje. Válasszuk azt! :)

Ha viszont feltétlenül a Corvin közelében keresünk ebédhelyet, akkor tanulmányozzuk ezt a térképet a bpex.hu-tól.

Búfelejtő és gyomornyugtatás gyanánt ma este házi sushi lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr652877075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása