szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

4 napra 3 recept

2009.09.02. 17:06 Tymi

Fehérje nap: Kapros halfilé

Hozzávalók ( 4 szemyélre ): 1 kg halfilé, 1 nagy pohár tejföl, 1 nagyfaj vöröshagyma, trappista sajt, fél citrom leve, víz, 3-4 szál friss kapor, vagy 2 ek szárítot, olívaolaj, só, bors

A halat sózzuk, borsozzuk és 20 percig pácolódni hagyjuk a hűtőben. Eztán tűzálló edénybe tesszük a felkarikázott hagyma felét, kis olaj, majd rátesszük a halat, erre pedig a maradék hagymát. Citromlével megolcsolom, és nagyon, nagyon kevés vízzel. Mert közben a hal is engedni fog vizet. A tejfölt a kaporral és picike fokhagymaporral, ha nem idegenbekdünk tőle, elkeverjük, és rá a halra. Letakarjuk fóliával. előmelegített sütőben 30 perc alatt készre pároljuk. Leszedjük róla a fóliát, és rászórjuk a reszelt sajtot. Tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

Keményítő nap: Padlizsántorony

Hozzávalók: 2 karcsúbb padlizsán, 3-4 szem paradicsom, 1-2 nagy mpzzarella, bazsalikom levél, só, bors

A padlizsánt ujjnyi vastagon felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit kiolajozunk. A paradicsomot és a mozzarellát is felszeletejük. A 3 hozzávalóból tornyot építünk, 3 emelettel, a rétegek közé bazsalikom levelet teszünk. Ezeket a tornyokat a tepsibe tesszük. 25-30 perc alatt készre sütjük.  Mellé még egy kis paradicsom salátát csináltam. De önmagában is laktató.

Szénhidrát nap: pizza

Pizza alaptésztához hozzávalók: (4 tepsi) 1 kg liszt, 2 ek só, 1 ek oregánó, 1 ek bazsalikom, 2 cs. élesztő, 2 csipet cukor, 6 dl langyos víz, fél dl olívaolaj

Mindent össze keverünk, kicsit dagasztjuk, majd 45 percig kelni hagyjuk. Kinyújtjuk, rátesszük a feltéteket, Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Ha van kenyérkészítő gépünk, azzal egyszerűbb a művelet. Tipp: ha kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a tepsi, akkor a szélébe tölthetünk egy kis sajtot. Diétázóknak nem ajánlom a sajttal töltött szélet.

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr861355724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.