szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Gyorsan, falatnyit

2011.04.22. 16:48 Tymi

A következő finomságot ajánlom azoknak, akik nem érnek rá órákig sütni, főzni, de a vendégeiknek valami finomat szeretnének adni. Az egyetlen előkészítés, hogy legyen otthon minden alapanyag.

Nem kell rögtön különlegesekre gondolni! Nézzük mi kell ehhez a parti falathoz.

Ropogóshoz:

  • - pizza tészta alap (az a fajta, ami nincs előre megformázva, sütve, a leveles tészták mellett találjuk a boltokban, pl Tante Fannytól)
  • - reszelt sajt
  • - zöldfűszerek
  • - magok ízlés szerint

Paradicsom szószhoz:

  • - konzerv paradicsom (érdekes, hogy friss paradicsomból nem ugyanolyan az íze, de persze abból is elkészíthetjük)
  • - kis fej hagyma
  • - 2 ek méz
  • - balzsamecet
  • - só, oregánó

A tésztát kiterítjük, a felét reszelt sajttal és zöld fűszerekkel meghintjük. Ízlés szerint egy-egy szelet paradicsom vagy más töltelék is mehet bele. A másik, szabadon hagyott felét ráhajtjuk. Most jön a varázslat! Megkönnyítve a későbbi szeletelési nehézségeket, előre bevágjuk a falatkákat. Ne aggódjunk, ha a falatkáink tészta szélei így nem ragadnak össze, nem is cél. A sütőt előmelegítjük kb 200 fokra. A tésztához visszatérve, a tetejét megszórjuk a kedvenc magjainkkal, egy kicsit bele is nyomkodhatjuk, hogy stabilan maradjanak. Betesszük a sütőbe kb 15 percre.

Eközben a paradicsom mártogatóshoz hozzáfogunk. A hagymát felszeleteljük, üvegesre pároljuk. Majd jön rá a konzerv paradicsom, vagy a felszeletelt friss. Ez utóbbi esetén egy picike vizet is tehetünk hozzá. Egy pár percig fedő alatt hagyjuk összeesni. Majd mézzel, balzsamecettel, fűszerekkel ízesítjük. Érdemes kóstolgatni, és megtalálni a nekünk tetsző ízt. Egy forralás után levesszük a tűzről. Ha valaki nem szereti a rusztikusságot, akkor turmixolással kicsit lágyíthat rajta.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr362847929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.