szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

A veledutaztam.hu kamu pályázata

2010.04.09. 22:50 Tymi

Muszáj egy furcsa esetet elmesélnem! Amennyiben lesz változás az ügyben, azt itt közlöm, és ha kell bocsánatot kérek és javítok mindent!

Tehát. Úgy egy hónapja sincs, hogy a veledutaztam.hu közösségi oldal plakát pályázatot hirdetett, ami elég sok helyen megjelent, így a Kreatívon is. Ahol én személy szerint ráakadtam. Plakát készítés, szuper! Voltak ötleteim, meg is valósítottam őket. Pályázati határidő március 26-a éjfél. A kiírás szerint a facebookos fanklub oldalukra kell feltölteni. megpróbáltam, nem ment. Írtam mailt, kaptam egy választ, hogy elküldhetem mailban is.  Eközben a faceebookon mentek a hozzászólások, kérdezték többen is, hogy vannak-e megadott paraméterek, kötelező elemek. Erre a Kalaúz válaszolt is szépen, rendben. A kezdeti szabd gondolkodásból az lett, hogy kötelező elem a logó, meg jó lenne a méretet is tartani. Rendben! Ezzel nincs gond. Mikor látták, hogy senki nem jelentkezik a felhívásra, tettek egy új ajánlatot:

Telt az idő, érkeztek a munkák. Volt, amik már határidőn túl kerültek feltöltésre. Pontosabban az oldalra akkor kerültek fel, tudjuk be a mailben küldés hibájának. De azért nehogy már 29-én is lehessen beküldeni anyagot!

Ezután megköszönték a pályamunkákat, és elkezdődött a zsűrizés. A pályázók ajándékot kapnak, egy veledutaztamos kütyüt. Azóta se kaptam mailt, hogy hol tudom átvenni, vagy hova küldjék. Talán még nem volt idejük ezzel foglalkozni, megeshet. Az ember csak eléldegél a kütyük nélkül. másnap már meg is volt a nyertes munka.

Mindenki nagy izgalomban, vajon ki a nyertes? Illetve KIK. hiszen a legjobb 5 kerül ki a metrókra! Telik az idő... Majd a Kalaúz szomorúan írja, hogy a BKV megtorpedózta az egészet, mert image romboló rájuk nézve a nyertes munka. A beküldök és pár rajongó értetlenkedett, hogy mi a fene lehet ilyen a közelekési káosz királynak. Megnézték a képeket, valaki tudni is vélte, hogy ezek alapján melyik a nyertes munka. Egy hét múlva jött a következő ehhez kapcsolódó hír.

Tehát április 8-tól láthatóak a metrón a plakátok. A veledutaztam ez ügyben egy újabb játékot hirdetett. Aki az első fotót beküldi a kész plakátról az ajándékcsomagot kap. (A készítők még mindig le vannak fütyülve.) Eközben senki nem tudja, hogy kié, illetve kiké a kiplakátolt terv. És péntekre már meg is érkezik az első beküldött fotó. Az állak potyognak lefelé. De hát... Ez.. Ez nem is volt a pályaművek között!!

Hát igen.. és itt értünk el az eddigi csúcspontra. Egy páran szóvá teszik, hogy akkor most mi is van? A Kalauz azzal védekezik, amit meg is tehet, hogy a pályázatban az volt, hogy "Ha tudsz ennél jobbat, akkor töltsd fel!" Magyarán: ha nekik nem tetszik egyik palkát se, akkor a sajátjukat teszik ki, amit kezdésnek bele is tettek az albumba, mint példa.

Egy kis "apró" észrevétel a részemről. A példaplakát:

És a nyertes plakát:

 

csupán abban egyezik, hogy ugyanolyan grafikai elemeket használ, és stílusában is olyan. ((UPDATE: Elviekben ez az eredeti átszerkesztett verziója. Legyen! De akkor is elég nagy az átszerkesztés aránya. Ha a BKV-t az ellenőr zavarta, akkor egyszerűen a sárga képre is fel lehetett volna tenni ezt a fekete cenzúra csíkot.)) Már nem azért, de ha a veledutaztam önmaguk stílusát keresték, akkor azt miért nem írták meg? Vagy ha már előre tudták, hogy úgyse lesz jó nekik bármi is érkezik, akkor csak sajnálni tudom őket. Kellett egy kis PR? A pályázat jó gondolat, csak a vége nem lett jó. Most is kaphatnak tőlem egy kis PR-t!

Mik nem stimmelnek itt?

1. Nem a legjobb 5 plakát került ki (amennyiben egyik se tetszett meg nekik, akkor miért olvashattunk a kommentben olyat, hogy nagyon tetszik minden munka, és jujj meg jajj.)

2. A minta és nyertes plakát között van különbség, nem igazán állja meg a helyét az a hozzászólás, hogy már március 11-én fel volt feltöltve a kép.

Hát akkor most kíváncsian várom a Tisztelt Kalaúz magyarázatát, és amennyiben bármi fontos esemény történik, akkor azt itt megírom, ha kell kiigazítom az írottakat.

HOT: Amióta ezt a bejegyzést írtam, azóta a hitetlenkedő kommentelők bejegyzéseit, amik a fentebbi hibákra hívják fel a figyelmet TÖRÖLTÉK. Vicces, mi? Egy fél print screenem van csupán róla. :( Tessék:

Ma, korábban:

 Olvasható, hogy Katona Tímea valamit kifogásol, és egy Krisztiánnal egyetért. Az illető is kifogásolta a helyzetet. De mi van most helyette?

Ugye nem csak szerinem van itt szó a szőnyeg alá söprésről? Még egy rossz pont a veledutaztam.hu-nak!

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr181908591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chrys_21 2010.04.22. 23:43:18

Itt hozzáteszem, hogy az a kép a cikkben amelyiken a 29.-én feltett plakátok láthatók, abból a bal oldalit én készítettem, és már pénteken (26.án) elküldtem, csak gondolom zárás után, és csak hétfőn tették fel!

Tymi 2010.04.23. 17:38:58

mint írtam: "Pontosabban az oldalra akkor kerültek fel, tudjuk be a mailben küldés hibájának".
ismerem a levelezési rendszerek hülyeségét, és feltehetőleg a "cégnél" se nézték este 5-nél később a leveleket. Így ami 5 óra és éjfél között érkezett, azt hétfőn rakták fel.
süti beállítások módosítása