szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Vásárnapi design

2012.08.20. 11:23 Tymi

Lassan mindenki visszatér a városba a nyaralásból, de még nem szívesen zökkennek vissza a dolgos hétköznapokba. Számukra nyújt millió lehetőséget az augusztusi fesztivál, kiállítás, vásár dömping.

Engem kétféle nyár végi fesztivál fog meg: a gasztronómiai - beleértendő a boros, sörös dolgok is - illetve a design vásárok - vagy inkább kézműves? Barátnőim rágták a fülem egy ideje, hogy menjünk design vásározni. De ezt nem lehet bármely nap megtenni, csakis vasárnap. Különböző boltok persze hétköznap is várják a vásárlókat, de az igazi vásár hangulatra várni kell.

Egy kis intermezzo mielőtt folytatnám a sztorit. A design fogalmát elég nehéz meghatározni, és sokan szabatosan is kezelik. Hiszen miért ne lehetne "design" egy divat cikk vagy egy megkomponált fogás az asztalon? Ugyanakkor számomra az igazi design a használati tárgyainkban nyilvánul meg. Ez kicsit leszűkíti a kérdéses fogalmat az ipari formatervezésre, de számomra a következőkben taglalt vásárok inkább kézműves jellegűek.

profile2.jpg

Szóóval... Létrehoztam a túlontúl népszerű közösségi oldalon a Design Tour (DT) oldalt. ( Like-olás kötelező, ha tetszik! :) ) Kettős célom volt vele. Először is, hogy ezen keresztül tervezzük a vásárra járós alkalma(ka)t, másodszor pedig, hogy a kiélhessem saját design szenvedélyemet, miáltal a like-olók napi adagban értesülhetnek a garantáltan legfrissebb alkotásokról.

Na az önreklám után lássuk mivel is tud szolgálni Budapest vasárnaponként az egyedi tárgyak (ezzel a fogalommal talán nem sértek meg senkit) kedvelői számára.

Kezdetben vala a WAMP. Ha még nem hallottál róla, akkor tuti nem érdekeltek korábban a designer kiegészítők és öltözékek. Fiatal magyar tervezők kínálják portékájukat széles témakörben (lakberendezés, használati tárgyak, ékszer, táska, cipő, ruha, játék, füzetek, kézműves kulináris ínyencségek, ...). Vigyázat! Nincs minden vasárnap, tessék informálódni előtte akár a DT-n, akár a WAMP oldalán. Karácsony előtt különösen ajánlott ellátogatni ide!

DSC03218.jpg

WAMP-os cukiságok

Aztán minden vasárnap ott a Gouba a Gozsdu-udvarban. Lényegében a régi zsidó-negyed gyönyörű kis passzázsában találkozhatunk főleg kézműves termékekkel. Na itt kérem ne csak a Mesterségek Ünnepe vagy a Balaton parti bódé dömpingre gondoljunk! Igényes tervezésű bőrtáskák, ékszerek, textíliák és antik árusok. A program olykor kibővül zenés mulatsággal, gyerekeknek való programokkal. Tényleg el lehet veszni ebben a forgatagban.

DSC03188.jpg

Garantáltan nincs két egyforma!

Ha még mindig nem csillapodott egyedi termék iránti vágyunk, akkor érdemes csekkolni a Designplacc oldalát. Sajnos még nem volt szerencsém ellátogatni egy vásárukra sem, de erőteljesen tervezem! A korábbi beszámolóikat nézegetve úgy gondolom a legnagyobb vonzerő a helyszín választásban van. Az amúgy is kultikus romkocsmák világában lehet elveszni a termékek között.

Ha már romkocsmák, akkor az éhséget is illik elűzni valamivel. Vasárnap a piacok többnyire zárva tartanak, de nem a Szimpla Háztáji! Őstermelőktől szerezhetjük be a reggel szüretelt gyümölcsöt, zöldséget; házi készítésű sajtot kóstolhatunk - valljuk be, a bolti sajtok fele csak zsír, nem finomabb egy szinte tehéntőgy meleg sajtot rágcsálni? -, van itt lekvár cukor nélkül; méz ami nem cukrosodik; a húsimádóknak pedig mangalica minden mennyiségben! Jójó, de mi a franc köze van a designhoz? Semmi. Ahogy Seth Godin is kifejti, ha egy másik csoport világképe közel áll a tiedhez, csábítsd el őket is!

Egy jó tanács pároknak: a férfiakat hagyjuk kóstolgatni, "új ízeket kipróbálni", a hölgyek pedig vagy semmi pénzzel vagy nagyon sokkal érkezzenek!

Egy jó tanács ajándékkeresőknek: kicsiknek - játékok, plüssök, "felnőttes kis táskák"; lakberendező örülteknek - kerámia, újrahasznosított bakelit, antikosok, textíliák; csajoknak - ékszer, ékszer és ékszer; családoknak - cuki hűtőmágnes, társasjáték, bioszappan; hasukat kedvelőknek - őstermelők, különleges csemegék; anyunak-apunak - biotermékek, csemegék, grafikák, antikosok; ....

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr604721173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása