szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

90 napos

2009.09.02. 16:34 Tymi

Mint korábban is írtam, nekiálltam az ún. 90 napos diétának. Kerestem recepteket, főleg a mindmegettén ( az oldalt nagyon ajánlom ), de elég extrémeket találtam. Ezen az oldalon van bővebb leírás a diétáról, meg egy étrend ajánló, mindennapra egy recepttel. na ettől a listától másztam a falra! Tésztás napra szinte mindig a zöld tésztát ajánlja, és a husos nap változatossága se nyerő. nekem ebben a diétában az tetszett meg, hogy nincs semmi kaja megtiltva, csak szétosztva egyes napokra. és ránk van bízva, hogy fokozatosan csökkentsük a cukor, zsír, stb használatát.

Na már most... Ha valaki hasonlóanb járt, mint én, annak nyújtanék egy kis segítséget. Szeretek főzőcskézni, és recepteket kipróbálni. Adnék néhány receptet, tippet, tanácsot. Kezdő háziasszonyok - azaz sorstársaim - remélem örülnek majd neki.

Egy kis részletesebb mese, mi is ez a 90 napos diéta. Rengeteg fogyókúrát olvastam, játszottam a gondolattal, hogy kipróbálom. mindegyik rövid időn belüli gyors kilótávozást ígér. Ami gyorsan megy, az gyorsan is jön vissza, és nem egyedül. :S Ennél a diétánál se bitos, hogy nem fog visszajönni minden 2 héttel a 90 nap után, de úgy érzem ezzel a módszerrel van rá a legkisebb esély, hogy többet szedjek vissza, mint amenniyt leadtam. Nincs olyan probléma, hogy nem ehetem a kedvenc ételemet, és amint vége a sanyargatásnak rohanok az étterembe vagy az önkiszolgálóba vagy a kamrába, hogy hozzájussak. A szervezetét beállítja az embernek a napok folytonossága.

Mint írtam, nem éhezésről, önsanyargatásról van szó. Csupán kicsit rendezzük a sorokat. 4 nap ismétlődik. Első nap a fehérje nap. Ekkor a húsimádók kiélhetik vágyaikat - persze csak mértékkel. Főtt vagy sült husi, hal legyen az étel alapja. Mellé tejtermékek,, mint például sajt és kefír; tojás és gomba ajánlott. köretünk saláta legyen, ha lehetséges mellőzzük a burgonyát vagy a rizst. Vacsorára egy könnyű salátát ajánlanék.

Második nap a keményítőnap. Burgonya, rízs és sült vagy párolt zöldségek kapnak főszerepet. Kis ketchup, só és ételízesítőt használhatunk. Ha már diétázunk, akkor legyen benne valami kis csalás is.  Persze, ha ezeket elhagyjuk, akkor eredményesebb lesz a fogyás.

Harmadik nap a szénhidrát nap. Személyes kedvencem :) Tészta, pizza zöldségekkel, az első 2-3 alaklommal esetleg husival. Ami a legjobb, hogy sós és édes süti, ugyan mértékkel, de ehető. Egy jó muffin, akár sós, akár édes, isteni vacsora lehet egy jó tea mellé. Vacsorára édesség ajánlott, ha már 2 napig nem ehettünk ilyet, 2 gombóc fagyi, vagy kis szelet csokitorta, 2-3 kocka jóminőségű étcsoki.

Negyedik nap a gyümölcsnap. Talán ez egy kicsi önfegyelmet kíván, és hasonlít a sanyargató diétákhoz. De 4 naponta belefér! mint a neve is mutatja, ezen a napon csak güymölcsöt ehetünk. De a csonthéjasok is ide sorolhatóak, meg a paradicsom is. Egy jó kis diákcsemege csomag, vacsorára pedig paradicsom saláta. De egyszerű gyümölcsöt is feltudjuk dobni. készíthetünk turmixot belőle, vagy kompótot csinálhatunk, szigorúan cukor nélkül.

Egy szabály van csak: egész délelőtt csak gyümölcs ehető vagy sok gyümölcslé iható. Aki nem szereti őket, azoknak nem ajánlom a diétát, bár olyan embert nem ismerek, aki ne szeretné a gyümölcsöket. Emellett a kávé és ea is megengedett, ugyan cukor nélkül. Későbbiekben írok majd egy kis tea ajánlót is. Ami még a feketeleves része a dolognak, hogy havonta egyszer az 5. napnak víznapnak kell lennie. Tehát sok sok víz, és semmi szilárd. Na ettől tartok, hogy nem fogom tudni megcsinálni. Kicsit úgy érzem csalni is fogok, mert gyümölcslét fogok aznap inni, rostosat :) Mindenkinek sok sikert hozzá! A recepteket hamarosan postolom. Akinek tetszenek, nyugodtan próbálja ki őket, még ha nem is diéta keretében. Hiszen semmi különleges nincs bennük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr461355654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása