szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Fiatalok és az italozás

2009.01.14. 13:00 Tymi

Mivel ez a hetem eléggé szórakozóhely látogatósra sikeredett, illetve még csak fog, így azt hiszem nem árt némi véleményt írnom arról, hogy a fiatalok hogyan viszonyulnak a buli fogalmához, pontosabban annak a szórakozóhelyes verziójához. Mert ugye létezik más vállfaj is.

A buli legtöbbször az "alapozással" indul. Sokan az otthon fellelhető vodkát, bort, felest, stb élik fel a barátaik társaságában. És már kicsit vagy nagyon ittas állapotban indulnak el a szórakozóhelyre. Mások elmennek egy fiatalos kocsmába. igen, a kocsmákat is lehet osztályozni. Az egyikbe a csövesek és a társadalom kivetettjei járnak, a másikba a fiatalok egy kis alapozásra vagy dumapartira. A fiataloknak szánt helyek magukat nem kocsmának, hanem bárnak szólítják, és valami könnyen megjegyezhető, terjeszthető névvel redndelkeznek. Itt az árak is magasabbak, de hát a hangulatot is meg kell fizetni. Élénk színek, hangulatvilágítás, egyedi stílus, ráhangoló zene, fiatal csapos, pincér és tulaj. Fő forgalmi időszakuk a péntek és szombat kora este. 

Akik nem alapoztak buli előtt, azok a buliban fognak. Ők azok, akik a legkorábban ott vannak a helyszínen, és a csapost már csak "havernak" szólítják. Kimondottan ezt a csoportot célozzák az italakciók. Nekik még van pénzük, és kedvük is iszogatni. Vannak típikusan női és férfi italok. A férfiak vagy sört isznak, vagy valami elég töményt, vodka, jäger, pálesz, tequila. Rémálom a számukra, ha a társaságban lévő hölgynek valami igazán nőit kell kikérni, egyszerűen égő a számukra. A koktélt messze, messze elkerülik a legtöbben. Bár ezt örömmel tapasztalom, hogy egyre több fiú találja meg az igazán erős és karakteres koktélokat, amik kimondottan nekik lettek megalkotva. A nők egy része az igazi finom, édeskés italokra hajt, vermuthok, bor, pezsgő. A koktélokat is inkább a lányok fogyasztják. A másik része a nőknek gyors eredményt szeretne, vagy csak nem csípi az édeset. Ők a rövideket kostolgatják.

Beindul a buli, dübörög a ritmus, reng a tömeg. Az ember kimelegszik, megszomjazik. Mit lehet ekkor tenni? Az italkaciók már rég lejártak, kintről nem lehet behozni italt, ha kinézünk a sarki non-stopba egy vízért, vissza már nehezebben jutunk. Egy aranyszabály: ha szomjasak vagyunk, soha ne alkoholos italt rendeljünk, vagy legalábbis ne erőset. A szórakozóhely ekkor kopasztja meg a vendégeket. Egy 2-3 deci gyümölcslé annyiba fáj, mint 2 liter a boltban. A szomjas bulikirály meggondolja nem érné-e meg valami alkoholsat inni, és el is követték a legnagyobb híbát. Megoldás nincs, csak javaslat. Az én bevállt receptem, hogy felkersem a mosdót, ahol minden bizonnyal van vízcsap. Csapvízben nincs alkohol, tiszta, iható szomjoltó. Lehet, hogy ciki, de ha mindenki be van már egy kicsit is csípve, észre se fogják venni, meg a legtöbb embert az életben többé nem látjuk újra. Egy alternatív megoldás még, ha egy barátnővel, haverral, aktuális táncpartnerrel felesben fizettek egy kis üdítőt. Ezzel sok a probléma. Pénzköltéssel jár, és a "felezőtárs" beállítottságát is ismerni kell. N-nel ez egy jól bevállt szokás nálam.

Feltételezem mindenki volt már discoban. Amilyen helyeken én eddig voltam, ott nem volt semmi féle szabályozás arra nézve, hogy italt csak pultnál vagy asztalnál lehet fogyasztani, és a táncparkettra tilos bevinni. Tehát a következőkben eszerint fogok írni. Engem nagyon tud zavarni, hogy nem tudom kibontakoztatni magam, mert hol egy söröskupa közelgése, hol egy égő cigaretta vég riogat. Illemtani nem tudom mit mond erről. Kerestem illemtan szabályokat, de csak annyit találtam, hogy a hely tulajdonosa által szabott feltételeket be kell tartani. Nem jutottam előrébb. Most akkor megalkotnék egy sajátot:

  • felest ott helyben hajtsd fel a bárnál, vagy ha társaságban vagy, akkor velük.
  • hosszúkat ülve, de legalább is ne a parkett közepén idd meg
  • koktélt tilos egy hajtásra/szívásra meginni (kivétel azok, amiket feleses pohárban szolgálnak fel)
  • ahol szalvétát is adnak az italhoz, akkor azzal fogjuk meg a poharat
  • ízesítésnek vagy díszítésnek szánt gyümölcsöket ne együk meg (én magam ezt sokszor megszegem:( )
  • ha meghívtak az italra köszönjük meg, legközelebb mi hívjuk meg a jótevőt
  • koktélba rakott jégkockák lehet, hogy vizet tartalmaznak, de ne halásszuk ki, és "rágcsáljuk" el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr97877246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása