szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Bombariadó? Oh.. csak a szokásos!

2010.02.24. 11:38 Tymi

Ki az, akinek egy bombafenyegetés szokásos? Na persze a BRFK-t, meg a tűzszerészeket leszámítva. A Corvinus Egyetemen ma csak ebben a félévében harmadszor volt bombariadó, és egyik se gyakorlat.

Tymi: 20090101220704!Corvinus foepulet

A legelső a félév első hetében, szerdán történt. Akik reggel 8-ra jöttek, azok a Főépületbe már be se mehettek. Az új "Sárga szörnyből" úgy félórával később zavarták ki a diákokat. Akik hallották a hírt a Főépületről, azok meg se lepődtek. Várható volt, hogy a másik épületet is átnézik. Akkor még "poén" volt, meg örültünk a plusz szabadidőnek. Nem éreztük úgy, hogy nagy hiány ért minket, hiszen az első hét arról szokott szólni, hogy a tanárok elhadarják a tematikát, ha kell csoportokat alakítunk az év közbeni feladathoz, és mindenki megy a dolgára. Nem nagy hiány a diákoknak. Ami bosszantó volt, hogy korán kellet kelni, hogy a 8 órási előadásra/gyakra beérjen az ember. Kicsit furcsa volt a fenyegetés időzítése. első héten nincsenek vizsgák, ZH-k, nincsenek vendégelőadók, nem látogatott el hozzánk miniszter, vagy egy főfejes. Hát jól van....

Aztán eltelik egy hét nyugiban, majd a félév 3. hetében hétfőn ismét kiürítették a pesti kart. A hallgatók többségének nincs órája hétfőn, megint csak idétlen időpont választás! Ki a fene ennyire pancser, hogy még csak egy fontos eseményt se zavar meg, csak az ott dolgozók nyugalmát? Viszont ekkor már mind a 3 épületre kiterjedt a bombariadó. Mondhatnám, ennyit fejlődött a telefonáló. A legtöbben megmosolyogtuk, és a fejünket fogtuk.

Majd ugyanezen a héten, azaz ma, megint csak bombariadó volt. mikor hajnalok hajnalán ( 7:30-kor) leszálltam a villamosról, és a főbejárat előtt 2 rendőrt láttam posztolni, akkor már sejtettem, hogy valami megint történik. A villamosról velem együtt leszálló lány egy hangos "basszameg"-je egybeesett a véleményemmel. Minek keltem már megint fel ilyen korán, a semmiért?! Na meg kis pikantéria, hogy ZH-val indult volna a napom, ezért a lefekvés időpontja jóval kitolódott a megszokotthoz képest. Na de ez lényegtelen is. A Főépület mellett tovább haladva, a Sárgához közeledve már sejtettem, hogy ugrott a ZH. Egy kisebb csapat ácsingózott az épület előtt. Csoporttársaknak megpróbáltunk még időben szólni, hogy ne aggódjanak, nem lesz ma ZH, meg délelőtt suli se. Az első héten még elment, hogy nincs suli, de most már a diákok se érzik poénnak, ugyanis olyan órák maradnak el így, amik amúgy is csak kéthetente vannak. Ezeket pedig valamikor be kell pótolni, de feltehetőleg olyan időpontokban, amik cseppet se lesznek kényelmesek.

A rendőrbácsikat megkérdeztük, hogy mikortól várható tanítás. Azt válaszolták, hogy majd csak úgy 2-3 óra fele, mert ma két delegáció is érkezik a fővárosba, és a Kossuth térre koncentrálnak a tűzszerészek, rendőrök. Az előző két esetben 11-12 óra körül már helyre állt a rend, persze vakriasztás lett az esetekből. Reméljük most is az lesz.

Tymi: corvinus+%C3%BAj%C3%A9p%C3%BClet

Mint úgy általában az embereket a katasztrófák és a vizsgák összehozzák. Most is nagyobb társaságok tippelgettek, hogy vajon ki lehet a "szivató", akinek ennyi gondja van a Corvinussal. Azt megállapítottuk, hogy csak a Közgázt, azaz a Corvinus Pesti Campusát érik a fenyegetések. Valamint ezt a szerdai mintát feltételezzük. (Azt hiszem két hét múlva ilyenkor fel se kelek, minek? Úgyse lesznek órák!) A hétfői riasztás csak tévedés lehet, vagy pedig két telefonálóval állunk szemben. De az is lehet, hogy mind a három esetben ugyanaz volt a "Szivató". Lássuk milyen meglepő bűntettesek lehetnek:

  • 1. számú gyanúsított: Egy középsulis, akit nem vettek fel a Közgázra, és így akar borsot törni azok orra alá, akik bejutottak. Ez sántít, mert szeptemberben indul a gólyák oktatása, ha bosszantásról volna szó, akkor az őszi időszakban riogatott volna.
  • 2. számú gyanúsított: Egy egyetemista/főiskolás, akit nem vettek fel Masterra, így áll bosszút. Keresztféléves Maszterok most indulnak, ez okés. De egy főiskolástól/egyetemistától nagyobb intelligenciát várnánk el. A médiát keresné meg, hogy panaszkodjon, nem pedig bombával riogat.
  • 3. számú gyanúsított: Egy volt corvinusos, akit kirúgtak. Ha kirúgták, és ekkora a gógyija, akkor jól tették, hogy elbocsátották.Egyáltalán hogy jutott be? (hajlamosak vagyunk magunkat felértékelni :) )
  • 4. számú gyanúsított: ((Eléggé hihetetlen, viszont bulváros hír. A gyanúsított egy városi legenda alakja.)) Az az illető, aki többször is megfenyegette a BME és BCE rektorát is, hogy vérfürdőt rendez a Duna két partján. Eléggé hihetetlen, de pletyka alapnak jó. Mellesleg a médiában még senki se hallotta, hogy fenyegetés érte volna a rektorokat. Pedig az ilyesmi jó bulvár anyag, és a pletyka magazinok imádnák.
  • 5. számú gyanúsított: (hogy miért nem ezzel kezdtem?!) Egy jelenlegi diák, aki meg akar úszni pár órát. Ez elég valószínű, de nem eléggé. Hisz tudnia kell, hogy az órákat nagy valószínűséggel pótolni kell majd, nem menekülhet a tárgy elől.
  • 6. számú: Olyasvalaki, akinek semmi köze az egyetemhez, egyszerűen csak őrült, és valami baja van velünk. Túl hangosak vagyunk a számára, keveset járunk a boltjába, tudom is én...

Remélem a rendőrség minél előbb megtalálja a fenyegetőt, és visszatér a nyugalom. De amennyiben a közeljövőben megint bombariadót akar csinálni az illető, kérem, előre szóljon, hogy ne kelljek fel hajnalban!


Korábbi bombariadókról blog bejegyzések itt:

http://monddmeg.blog.hu/2010/02/22/mar_megint_129#comment-form

http://koronascimer.blog.hu/2010/02/24/megint_bombariado_a_kozgazon

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr181786321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keba 2010.02.24. 12:08:11

2-3 óra fele? Remek, akkor el se indulok suliba. Mindenesetre köszi az infót, hiába kersetem egyik hírportálon sem beszéltek a bombariadóról, nekem is csak egy ismerős szólt hogy hallotta a villamoson...

Tymi 2010.02.24. 19:51:48

@Keba: Akkor örülök, hogy "időben" értesítettelek :)

Sophielight 2010.02.25. 19:00:36

A debreceni Kossuth Gimnaziumban 3 eve korulbel 5 bombariado volt egy honapon belul,ugyhogy ennel meg lehet rosszabb :) Vegen persze szombati suli lett belole....De remelem minel elobb lecsapnak az illetore:)

balazs24 2010.02.25. 23:51:53

szeptember óta nem kapnak a takarítónők fizetést a közgázon. ennyi, összeesküvés-elmélet pipa

gomree 2010.02.26. 03:29:48

még egy "gyanusított"-i kör (ötlet):
a közelben lévő vendéglő/kávézó tulajdonosok
a bombariadó miatt kb 3-4szeres a forgalmuk, szerdán pl a trapézban nem volt hely és kb fél órás sor volt a pult előtt... :)

Tymi 2010.02.26. 10:50:04

@gomree: Igen, később nekem is eszembe jutott :) Csak hajnalban még nem igazán vannak nyitva.
Mellesleg az első pótlásokról már kaptunk híreket. nekem például csütörtök este kell egy szerda délelőtti órát pótolnom... Nagyszerű....
süti beállítások módosítása