szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Ezek a mai fiatalok...

2010.10.05. 10:07 Tymi

... mondják mindig nagyanyáink. Viszont az a helyzet, hogy most már én is ezt emlegetem. Ekkor ötlik belém, hogy de hát én is fiatal vagyok! Mi történt ezzel a világgal, hogy már 4-5 év is elég, hogy fenekestül felforduljon a kultúra, a normák. A mai tinédzsereket képtelen vagyok megérteni! Feltűnési vágy, sztárok és az aktuális divat majmolása, semmi önálló gondolat. A tiszteletről már ne is beszéljünk! Az külön sztorit érdemelne.

Megosztanék 1-2 történetet, helyzetet, amit a napokban éltem át. Magyarázatom nincs, csak kérdéseim.

A reggeli tömegnyomoros utazás közben két tinédzser csoport közé kerültem. Az egyiket 3 lány, a másikat 3 fiú alkotta. Láthatóan ismerték egymást, és egy-egy "szószólója" is volt a bandának. A "kedves, csipkelődő" beszélgetés - ha lehet így hívni - 80%-ban a b*meg, k*anyád, szopd le a f* és társaiból állt. És mi volt a beszédtéma? Egy délutáni Mekizés. Mindez persze a normál hangerő többszörösével tették, csak úgy. Mert milyen menő, ha mások is hallják az ő "cool" dumáikat. A szószólók haverjai a háttérben kuncogtak, röhögtek, mi egyéb. Számomra is kínszenvedés volt az a 10 perces utazást hallgatni. Hát még a nagymamakorú néninek, aki még csak le se ülhetett!

Ha hangerő, akkor maradjunk a feltűnési viszketegség másik hangos formájánál: mobilról kihangosított tuc-tuc zene. Mivel is lehet az utazással eltöltött magányos holtidőt? Bambulni kifelé, metró esetén a szemben ülőt,állót, olvasni, zenét hallgatni. de hát ugye mindennek van határa. Olvasni se fennhangon, felolvasó estet tartva olvasunk egy könyvet. Viszont egyre több és több tini úgy érzi meg kell osztania a világgal "egyedi" zenei ízlését. Kérdem én: miért a tömegközlekedési eszközökön?? Nem jellemző rám a zenei kényesség, de azért mégse veszi be a gyomrom, ha mindenhol valami furcsa zaj vesz körül. A percekig tartó tuc-tuc, mobil hangminőségben viszont egyenesen kiborít! Nem lehetne használni a fülhallgatót?

Másokat is nagyon tud zavarni, ha a mellé leülő fiúcska/lányka ily módon "hallgat" zenét. A kedvencem az, amikor a metrón játszák el ugyanezt. Alagútba beérve a külső zajok teljesen elnyomják a menő dallamokat, így a mobilt felhangosítják, majd a megállónál - jó esetben - visszahalkítják. Mindezt megspórolnák - és a környezetüket se irritálnák -, ha a kedvencüket fülhallgatón keresztül élveznék. Oh igen.. Azt tudta, hogy eredetileg a kisebbség mívelte mindezt? Akkoriban a tinik is lenézték ezt a viselkedést. Mi történt?

Az öltözködés területén se kell aggódni, hogy túl átlagossá válnának a tizenévesek! A divat és a különcség mindennél előrébb valóbb. Lehetne akár a jelmondatuk is. Öltözködésnél nem számít, hogy mennyire praktikus, vagy mennyire áll jól az illetőnek. A legfrissebb élményem a 150 cm-es tömörgyönyör husimusi kis csajhoz kötődik. Felszáll a metróra, szemében harciasság "Én vagyok a világ úrnője!". Aprócska termetét széltében megnövelte a pufinál is pufibb fekete kabátja, melynek szőrös kapucnija sörénykét keretezte hidrogén szőke haját. A kabát anyaga nagyon fényes volt, és ahogy kifeszült gömbölyded alakján egy lufi hatását keltette. Ingerenciám támadt szétpukkantani. Már épp nyújtottam a mutatóujjam bökésre készen, mikor ő csámcsogva kipukkasztotta a rágójából fújt lufiját.

Hallott már a bő ülepű gatyáról? Íme egy kép róla:

Mit gondol, kik hordják előszeretettel, fiúk vagy lányok? A válasz: a lányok. De hát miért? Nincs himbilimbi, aminek bőven lenne helye lógni. Látványra rövidíti a lábat, a magasságot, mi lett a "hosszú láb szexi" felfogással? Járni, lépcsőzni nem olyan egyszerű benne. Lényegében térd fölött egy kicsivel kezdődik a varrás, olyan, mintha összekötözött térdekkel kellene mozogni. Legalábbis tegnap én erre láttam egy példát. A tinilányka nagy sporttáska pakkal szállt fel. Próbált egyensúlyozni, amihez terpeszállásba kellett volna lennie. A nadrág varrása ezt nem tette lehetővé neki. Aztán ott volt a lépcsősor, az akadályt a nagymamák is ügyesebben vették! Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mitől menő ez a gatya?

De nem csak erre a kérdésemre szeretnék választ kapni. Mi történt a mai tinédzserekkel? Miért van az, hogy a 20-on évesek is, akik nemrég léptek ki a tini státuszból, is valami elfajult, torz generációnak tekinti a tizenéveseket? Zárszónak: kivételek mindig vannak, de róluk nem lehet érdekeset írni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr662345971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása