szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Anti-energy drink, total relax!

2011.04.05. 21:54 Tymi

Nem tévedek nagyot, amikor azt mondom, hogy az egyetemisták és északázók fő itala az energia ital (Red Bull, Monster, Hell, Bomba,..). Valaki issza, valaki utálja, és valakinek nagyon meg fájdul tőle a feje. És mi van, ha mi nem pörögni, hanem relaxálni szeretnénk? A gyógytea nem menő, de az energia italnak álcázott anti-energia ital már az!

Míg a felpörgetéshez koffein, taurin és ki tudja mi szükséges még, addig a nyugtatáshoz:

  • valeriána kivonat;
  • melatonin, avagy "sötétség hormonja" - melyet agyunk is termel az alvás alatt;
  • kava gyökér -vagy mámorbors kivonat (Wiki szerint ez egy Hawaii ital, amely mámorbors kivonatból és kókusztejből készül)
  • L-Theanine - aminosav, mely a teában is megtalálható, de a koffeinnel - ami ugye van a teában is - ellentétes hatást vált ki
  • illetve egyéb gyógynövény

Ha belegondolunk a magnézium hiányos anyuka és az orvosok is azt tanácsolják, hogy pihenjünk, "nyuguljunk". Persze a túloldalról meg a pörgés, hajtás van promotálva. Na de milyen anti-energia italok is vannak? A hazai polcokon ne keressék!

Slow Cow

Mondhatni tökéletes ellentéte a Red Bull bikáknak. Nem csak a design, a hatás is. Bár ez nem az osztrákok terméke, kicsit messzebb, Kanadában kotyvasztják 2008 óta. Kanadánál közelebb Franciaországban vagy Olaszországban lehet beszerezni.Amiben megegyezik a bikával, hogy a sportot támogatja. Na persze a nyugisabb fajtákat, mint a golf.

A gyártó ígérete szerint a Slow Cow segít csökkenteni a stresszt, relaxálni és visszafordítja az energia italok okozta hiperaktivitást. A fő hatóanyaga az L-Theanine, a valeriána és számos egyéb gyógynövény.

Ezen oldal fogalmazza meg jól. A Red Bull szárnyakat ad, a Slow Cow ólom nehéz pillákat.

Good Night - Drink 'n' Dream

Nekem személy szerint a "kedvencem", a márkanév miatt.

A szokásos pihenésen kívül egészséges alvást is kínál a fogyasztó számára. Egészséges alvás? A termék továbbá gondoskodik a békés és relaxáló alvásról is.  Na de a legjobb pozícionálás: a repüléstől szorongóknak "nyugtató" gyanánt, a kellemes alváshoz a repülés ideje alatt. Emelett a magas vérnyomással küzdők is bátran ihatják! Ami ugye egy energia ital esetén nem javallott.

Hatóanyagait tekintve melatonin a fő alkotó, de levendula és rózsa bimbó kivonat is van benne. Az energyfiend.com tesztje alapján már 30 percen belül jelentkezik az álmosság. Ez tényleg hat! (?)

Ja igen, és a Good Night az ausztrálok agyszüleménye.

Unwind - Ultimate Relaxation

Egyedül ennek találtam reklámját a neten. Jó szórakozást!


 Az Unwind egyediségét a három különböző ízváltozat adja, a Goji Grape, Citrus Orange és Pom Berry. A szőlőset a dugóban autózóknak ajánlják, a citrusos az érzékekre hat, míg az utolsó a kettő korábbit egyesíti. Fogyózok is ihatják, hiszen a vitaminokkal együtt csak 40 kalória!

Szépséghiba, hogy csak a saját online boltjukban lehet kapni, illetve Memphisben Amerikában.

Drank - Slow your roll

Egy pár hírt ás weboldalt átnézve úgy gondolom ez az ital váltotta ki a legnagyobb érdeklődést a tengerentúl. Már csak azért is, mert ez volt a legelső Relax Drink a piacon.

Szőlő ízesítésű, extra fruktóz szirupos ital, lila alumínium dobozban. A szín választás mögött a Purple Drank áll. Ez egy rekreációs drog (volt) Texasban, amely a többi party drogtól eltérően nem gyorsít, hanem lassít. Az "eredeti" mix köhögtető szirupból és valamilyen szénsavas üdítőből állt. A hip-hop gyökerek a designon is jól látszanak.

Viszont lehet bármilyen eredete és mítosza, ha nincs hatása.

Egy pár további termék:

Just Chill - trópusi ízvilág

Tranquila - nappali és éjjeli változat

VIB - short for Vacation in a Bottle

Brain Toniq - a tiszta gondolkodásért

Egy valamit nem szabad elfelejteni, hogy ezekben az italokban is olyan hatóanyagok vannak, amelyek megváltoztatják az emberi test normális működését. Na meg persze az emlegetett hatásosság. Hát igen.. néha a marketing jobban hat, mint a szer :)

Egész biztosan találhatunk még a piacon pár hasonló üdítőt. Ha valaki tud, írja meg kommentbe!

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr92803193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása