szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Ez lenne a legtöbbet használt levelezőrendszer?

2010.01.21. 12:16 Tymi

Mióta először lett internetem, és e-mail címem sok minden változott. Kezdetben volt a freemail, amit egy átlag magyar, mint levelező rendszer ismert. Hát én is ott "nyitottam egy postafiókot".

Eleinte ment a narancssárga dizájn, mint ment flottul. Igaz rengeteg spamat is kaptam, és a tárhely se volt ekkora, de az akkori igényeknek megfelelt. Aztán úgy 1-2 éve jött a váltás, a felújítás. Modernebbé kell válni! Több tárhely, spam szűrés. Nagyon klafa. No de vannak itt hibák is kérem szépen!

Tymi: 9872704email

Egy időben futott a "Freemail szimpla". Egyszerű felület, semmi flix-flax, csicsa dizájn, meg gombostűzés. A rendszer működött, betöltötte a levelet, tudtam rá válaszolni, az üzenet rendben elment. Jött a Freemail béta. Csicsa, modern, extra szűrés, extra funkciók. szerintem is hasznos, hogy a "gombostűzést" bevezették. Aki nem ismeri: megnyitsz egy levelet, ez külön fülecskén a levelezőrendszeren belül megjelenik. Ha a gombostű jelre rákattintasz, akkor addig ott marad, amíg ki nem lépsz az oldalról. egyszerűbben lehet visszaolvasni levelet, keresgélni közöttük. Praktikus. Azonban....

Egy bő hete már kimondottan idegesít, hogy nem tudom megnézni a leveleimet rendesen. Belépek a jelszavammal, beléptet. rákattintok az érkezett levelek fülre. behozza szép listaszerűen az érkezett leveleket. Rákattintok az egyik levélre, hogy elolvassam. Megnyílik a külön fülecske, és... nincs és! Látom a feladót, meg a küldés dátumát. De többet nem hajlandó betölteni a freemail rendszere. Sehol egy utalás, hogy ő még tölt, és legyek türelemmel. A szokásos jobb felső sarokban lévő töltés felirat sincs ott, a böngészőm is azt mondja, hogy "kész". mit lehet mit tenni, frissítem az oldalt. Ezt az egész hacacárét még eljátszom vagy 3X, és még mindig semmi eredmény. Észreveszem, hogy a fejléc és a kezelő felület között a "kommunikációs hiba" üzenet díszeleg. Máskor itt önhirdetések szoktak lenni, mint például, ohgy már mobilneten is elérhető az új freemail, stb. Tudomásul veszem, hogy valami szerver, vagy jó ég tudja milyen probléma van. Másnap megint megpróbálkozok a művelettel. Az eredmény ugyanaz: a levelet nem tudtam leolvasni, a tartalmát nem töltötte be, esze ágába se volt neki!

Ha valamilyen csoda folytán mégis el tudnám olvasni, akkor a válasznál keletkezik a bibi. Nehogy már karácsony legyen! :) A felső sémadobozt ( feladó, másolat, csatolmány, tárgy, stb) behozza gyönyörűen. csakhogy azt a felületet, azt a boxot, ahol az üzenetet lehetne írni nem hajlandó előcsalogatni. A szokásos frissítgetések, "kommunikációs hiba" feliratok megjelennek. De már nagyon kéne válaszolni arra a levélre, mit tegyek?

Megpillantom a lap alján azt a hivatkozást, hogy "ugrás az egyszerűsített felületre". Megörül a kicsi szívem, már klikkelek is. Itt aztán megy minden, mint a karikacsapás. Csak kevesebb a komfort, kevesebb a lehetőség. Pedig ejj de kéne az a gombostű!

A nálam okosabb emberekhez a következő kérdéssel fordulok: miért nem lehet megcsinálni rendesen egy levelező rendszert?? Főleg azét, amely Magyarországon a legismertebb?? Mellesleg nézelődtem az oldalon, de olyat nem találtam, hogyha panaszom van, kinek írhatok egy levelet. Oh.. most jut eszembe! De hát nem is tudok levelet írni legtöbbször! Így meg aztán felesleges kitenni egy mailcímet, úgyse fogok tudni levelet küldeni nekik, nem igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr881689837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása