szappanopera

Az életben is vannak szappanoperák! És itt nem a csöpögős romantikára gondolok, hanem a sok-sok mellékszálra. Ez a blog is ezt próbálja meg leképezni. Mindenki talál kedvére való témát! Van itt étel-ital, kritika, jó tanácsok és ajánlók vegyes felvágottban. Szappan buborékos szép napot és jó böngészést!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

90 napos (4) ajándék (4) ajánló (32) alkohol (4) álom (1) ázsia (4) bio (3) bkv (2) blog (2) bombariadó (1) bonbon (1) budapest (3) buli (1) cica (1) corvinus (1) doktor (1) ékszer (2) energia (1) esernyő (1) étterem (9) facebook (4) fagyi (1) fantázia (1) feminista (2) filo (9) frizura (2) furcsaság (11) gasztro (12) gyertya (1) hummus (1) illem (3) ingatlan (1) ital (1) játék (2) karácsony (2) kincs (4) koktél (1) kritika (17) kultúra (1) levél (1) munka (1) napló (16) nőcsábászakadémia (1) orczy (1) recept (12) reklám (8) ruha (3) saláta (1) social media (2) sport (1) sushi (3) switch pitch ball (1) szerelem (2) sztár (1) sztrájk (1) tinik (1) ünnep (1) útmutató (4) vatera (1) vendégek (1) videó (5) zene (1) Címkefelhő

Holdállás

Friss topikok

  • ŐnMagam: <a>kava.blog.hu/&lt;/a&gt; (2017.10.11. 12:19) Anti-energy drink, total relax!
  • Muliweg: A Kontra-ban olvastam valamit ami nem igaz. :)"bio alapanyagokból nem lehet festéket előállítani" ... (2014.07.29. 11:42) Bio Hair másodszor
  • kökény80: A szar teljesítményért pedig játékpénz jár, nem igazi. Már írtam a központnak, majd meglátjuk, mit... (2011.01.25. 14:25) Bio Hair, már a fodrászat is bio!
  • Wasabimánia: www.wasabimania.blog.hu Várunk titeket szeretettel :) (2010.06.01. 15:59) Nemzeti kajáldák
  • Tymi: @Mr Pé: Hahó! A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy m... (2010.05.09. 18:53) Kijutós blog

Kijutós blog

2009.12.10. 09:35 Tymi

Úgy egy bő hete a barátom mutatott nekem egy blogot. Akkor indult az oldal, még kevés bejegyzéssel. Így tömören miről is szól:

Egy programozó srác (Neumann Ádám) azt írja, hogy Erdélyben meglátogatta az ismerőseit, az estét egy panzióban töltötte, pontosabban kezdte. Aztán felébredt egy egy másik szobában. Nem tudta hogy került oda, és hogy tudna kijönni. Ugyanis a "szoba" egy ajtó és ablak nélküli zárt helyiség. Van benne víz, kaja, mosdó, bútorok, és természetesen egy laptop. Emberünk kétségbeesetten a blogon, és a gépen keresztül kommunikál a külvilággal. Fúrta a falakat (na de mivel?), és megállapította, hogy a fal csupa vas a vakolás mögött. Megy a lementálás arról, hogy vajon hogy került ő ide, és miért, és ő beleőrül. Aztán szép lassan megtudunk részleteket a szobáról. Például: talált egy plusz égőt, meg tűt és cérnát; a falakon karcolások vannak; a laptopon hirtelen (milyen meglepő) megtalált pár furcsa levelet számokkal. A másik szál a nyomozás. MSN-en beszél az ideges szülőkkel, a romániai rendőrökkel. Különböző kutatásokat tesznek: kutyákkal szag utáni keresés, szellőző nyílásba dugott égő anyag, a rendőrség meg figyeli hol száll fel a füst, a legújabb az lesz, hogy színezik a vizet, a srác pedig kiengedi a csapokat, és ha színes víz jön, akkor megvan. Kicsit idétlenek ezek a nyomozások.

Mintmár lenni szokott a blogot kommentálják is. Többen kritizálják az egészet, mások meg féltik emberünket. A leszólokat visszaszólja a blogger, és próbálja meggyőzni, hogy ez a valóság, és ő tényleg be van oda zárva. Eddigi legelmésebb, legnormálisabb bejegyzésben azt írta valaki, hogy nem nagy szám ez a blog, de örül, mert kevés ilyen játék van a magyar oldalakon.

Az egész körül vannak kérdőjelek, amikből elsőre lejön, hogy ez nem a valóság. Ilyen például, hogy ha tényleg kétségbe lenne esve, nem cak egy blogot vezetne. Ha minden igaz, akkor az indexen kommentelt sok hírt, amiben annyi volt kb: "segítsetek!!!!!!". A honalp ezt szinte azonnal kimoderálta. A másik furcsa, hogy Neumann Ádám nincs sehol iwiwen, facebookon, stb. Létező személy volna ő, biztos? A falak fúrása engem irritált, mert az nem nagyon hihető, hogy a saját kezével, körmével kaparta a falat.

Eleinte arra gondoltunk barátommal, hogy ez egy markeing kampány előszele, ami nem sikerült jól. Hogy a közelmúltból vegyek példát: Vatera Vera. Vera mitnha magán ember lenne a TV nézők, netezők segítségét kéri, hogy bosszút álljon a férjén. Suliban legalább háromszor hallottam elemzést erről a kampányról, és mindenki elmondta, hogy kezdeti időszakban voltak emberek, akik valósnak vélték a szituációt. A kijutós blog is kezdetben még szoszo hihető volt, de mégiscsak marketing eszköznek gondoltuk. Aztán eltelt egy kis idő, és még mindig semmi. Újabb nyomok kerültek elő, több lett a kommentelő. Az egész egy hatalmas kijutósra emlékeztet.

Részemről csípem az escape room, pont 'n' click játékokat. Az egés blog egy interaktív, új szemszögből kialakított ilyen játék, szerintem. Az ötlet nem volna rossz, csak a sztori maga fals kicsit. A legidegesítőbb sázmomra, a "bocs, elment a netem" bejegyzés részletek. Egyértelmű, hogy blogolónk élte az életét, elment bulizni, csajozni, és ekkor halt meg neki a netje a "szobában". Ha egy kicsit több kép, hang lenne a "szobáról", akkor a játékosok száma több lenne, és talán nekem is nagyobb kedvem lenne részt venni a játékban. Esetleg megfejteni a kijutást.

A blog oldal: theroom.blog.hu

A végén egy videó:

A bejegyzés trackback címe:

https://szappan.blog.hu/api/trackback/id/tr581587670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Pé (törölt) 2010.04.30. 21:33:17

Szia Szappanblog!

Én is olvastam a Theroom blogot. Őszintén szólva megfogott vele a srác. Egészen a mai napig. Ma megjelent egy Copyright felirat a jobb felső sarokban a blogon. :D Szerintem könyv fog belőle születni.
Persze ötletes volt. :)

Tymi 2010.05.09. 18:53:24

@Mr Pé: Hahó!

A későbbiekben én csak elvétve olvastam a blogot. Báár... Izgalommal vártam, hogy mi fog 30-án történni. Azt a copyright jelt viszont én nem látom. :S Jobb felső sarok? Vagy vaksi vagyok, vagy pedig már nincs ott.

A könyves verzió érdekes lesz, remélem.
süti beállítások módosítása