Fehérje nap: Kapros halfilé
Hozzávalók ( 4 szemyélre ): 1 kg halfilé, 1 nagy pohár tejföl, 1 nagyfaj vöröshagyma, trappista sajt, fél citrom leve, víz, 3-4 szál friss kapor, vagy 2 ek szárítot, olívaolaj, só, bors
A halat sózzuk, borsozzuk és 20 percig pácolódni hagyjuk a hűtőben. Eztán tűzálló edénybe tesszük a felkarikázott hagyma felét, kis olaj, majd rátesszük a halat, erre pedig a maradék hagymát. Citromlével megolcsolom, és nagyon, nagyon kevés vízzel. Mert közben a hal is engedni fog vizet. A tejfölt a kaporral és picike fokhagymaporral, ha nem idegenbekdünk tőle, elkeverjük, és rá a halra. Letakarjuk fóliával. előmelegített sütőben 30 perc alatt készre pároljuk. Leszedjük róla a fóliát, és rászórjuk a reszelt sajtot. Tovább sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
Keményítő nap: Padlizsántorony
Hozzávalók: 2 karcsúbb padlizsán, 3-4 szem paradicsom, 1-2 nagy mpzzarella, bazsalikom levél, só, bors
A padlizsánt ujjnyi vastagon felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit kiolajozunk. A paradicsomot és a mozzarellát is felszeletejük. A 3 hozzávalóból tornyot építünk, 3 emelettel, a rétegek közé bazsalikom levelet teszünk. Ezeket a tornyokat a tepsibe tesszük. 25-30 perc alatt készre sütjük. Mellé még egy kis paradicsom salátát csináltam. De önmagában is laktató.
Szénhidrát nap: pizza
Pizza alaptésztához hozzávalók: (4 tepsi) 1 kg liszt, 2 ek só, 1 ek oregánó, 1 ek bazsalikom, 2 cs. élesztő, 2 csipet cukor, 6 dl langyos víz, fél dl olívaolaj
Mindent össze keverünk, kicsit dagasztjuk, majd 45 percig kelni hagyjuk. Kinyújtjuk, rátesszük a feltéteket, Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Ha van kenyérkészítő gépünk, azzal egyszerűbb a művelet. Tipp: ha kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a tepsi, akkor a szélébe tölthetünk egy kis sajtot. Diétázóknak nem ajánlom a sajttal töltött szélet.