Folytatva a nemzeti éttermes posztomat most a legújabb felfedezettemről írnék pár sort. Az indiai konyha egy ideje foglalkoztatja a fantáziámat, és T szülinapján egy ilyen helyen ünnepeltünk.
Az előzetes kutatás után a Govindára esett a választásunk. Maga a hely a képek alapján nagyon barátásgosnak tűnt, az meg persze csak imponált, hogy "Ételeink nem tartalmaznak húst, halat, gombát, tojást, ezért alapvetően rendkívül egészségesek. A főzés során felhasznált zöldségek és gyümölcsök nagy része Magyarországon egyedülálló módon a Krisna-völgyi ökológia gazdaságból származik."
Az étteremmel több helyen is találkozhatunk. Pesten két helyen és Debrecen városában is ki lehet próbálni a kínálatot. Mi a Vega Sarokban voltunk Pesten. Közel a jogi karhoz, diák barát árakkal, menükkel. A Prána menüt kóstoltük meg, amely lényegében leves - főétel - chutney és ital. A zöldséges ragu finom volt, az almás chutney pedig mennyei!! Az ital választékból megkostoltuk a rózsavizes limonádét és a sütőtök levet. A lassi majd következő alkalommal lesz kipróbálva, de örülök, hogy lehet ilyet valahol kóstolni. házilag meg se próbálkozok előállítani, pedig nagyon egyszerű, de az eredmény egész biztos nem lesz ugyanaz.
A hely további jellegzetessége a kiszolgáló néni, aki hagyományos indiai ruhában volt, és a helynek a lelke, középpontja volt.Ami még érdekes volt, hogy saját lekvárjait (?) kínálta, és újonnan megjelent magazinját. De ott jártunkkor egy hölgy jött, és a pultnál hagyott pár életmódos, spirituális lapot eladásra.
Tehát aki indiaira vágyik, és csak kicsit akar belekóstolni az ízvilágba, vagy csak egy jót enni, az feltétlen nézzen be a Govindába!